fbpx

Gjellestad vikinglag

Foto: Handel i Halden

Vi er et lokalt vikinglag som startet opp vinteren 2020 for å være et sosialt fellesskap for vikingtidsinteresserte i alle aldre.
Vi møtes jevnlig for å drive med håndarbeid og håndverk fra vikingtiden, og vi driver med reenactment/historisk formidling om vikingtiden på markeder og andre lokale, offentlige arrangementer.

Gjellestad vikinglag ble stiftet i kjølvannet av funnet av Gjellestadskipet. Vi syntes det var på høy tid at Halden fikk et eget vikinglag for oss som er ekstra interessert i vikingtiden og vil lære mer om vikingenes levemåte.

Vi har 12 medlemmer med ulike interesseområder som treskjæring, møbelsnekring, nålebinding, sying, lærarbeid, vikingtidens historie og tro, matlaging og brikkeveving. Vi deler av kunnskapen vår og lærer av hverandre, og vi samarbeider om å lage ulike ting til felles bruk og ting vi selger til inntekt for laget.

Vi møtes to til fire ganger i måneden på tresløydsalen ved Hjortsberg skole eller på Kulturhuset (etter hva slags aktivitet vi driver med) for hyggelig samvær og for å dele vår felles interesse for vikingtiden. Vi lager våre egne vikingklær, møbler og annet som vi trenger til reenactment. I tillegg lager vi håndarbeids- og håndverksprodukter som vi selger på markeder og lokale arrangementer. Vi deltar på vikingmarkeder om sommeren og bruker resten av året på å gjøre alt klart til dette.

Vi vil gjerne ha flere medlemmer, og hvis du er interessert i noe av det vi driver med eller vil bidra med din kunnskap kan vi kontaktes på Facebook, mail eller telefon.

Kontaktinformasjon
40079912
gjellestadvikinglag@hotmail.com
B R A Veien 67, 1784 Halden, Norge