fbpx

Kulturopplevelser i Halden

I Halden er det alltid et stort eller lite arrangement å få med seg! Her kan du oppleve konserter, kunstutstillinger, historie og natur i byen under Fredriksten Festning. I Hva skjer har vi samlet en oversikt over arrangementene for denne måneden. Ta med deg en kulturvenn, naturvenn eller kunstvenn på en av Haldens mange kulturarenaer!
Brygga Kultursal. Programmet til Brygga Kultursal er som alltid fylt opp, og det er med stor entusiasme vi alle gleder oss til nok et år i Haldens storstue. Her finner dere arrangementer som passer for alle, konserter, stand-up og foredrag står på programmet. Og det er vel ingenting som slår energien som oppstår når man står skulder til skulder i et utsolgt konserthus? Og det er kanskje akkurat det vi trenger nå, i en tid preget av usikkerhet.

I tiden fremover håper jeg på en kulturell fellesdugnad der alle krysser fingrene og tar med seg selv og den ved din side ut i de sosiale rom som oppstår når noe kulturelt står på agendaen. Det er i disse rommene så mye fint kan skje og som jeg tror forlenger livet. Blir du med?

Martin Gundersen, daglig leder Brygga Kultursal

Kulturhuset i Halden

Kulturhuset er byens nye møteplass og ligger midt i kulturkvartalet på nordsiden. Her kan du sitte å jobbe, oppleve kultur eller bare nyte mat og drikke i kaféen.

Her møtes haldensere på dagtid og kveldstid for å dele kulturelle gleder Programmet gir deg et bredt spekter av kulturopplevelser og hver uke kan du kjenne på pulserende kultur med kunstutstillinger, visekvelder, teater, forfattermøter, matinéer, debatter, opera og konserter av alle slag. Er du av typen som liker sene kvelder med DJ og hyggelig samvær, ta turen til Kulturhuset da vel.Sjekk ut deres arrangementskalender her!

Jeg har bodd i Halden i 20 år i år, og Kulturhuset er plassen jeg har savnet hele veien. Et samlingssted for kulturinteresserte, hvor man er velkommen om man vil være i et kreativt miljø og skape kontakter, felleskap som inspirerer og motiverer, eller hvis man bare vil oppleve hygge. Huset har god og lun energi, og selv om det er store luftige lokaler, er det koselig og varmt. Masse kule arrangementer! Jeg stortrives hver gang jeg er innom.

Linda Elise Haug

Aladdin Scene

Det er upåklagelig stemning og et yrende liv i foajeen til gamle Aladdin Kino før konsertstart.

Halden Arbeiderblad skrevet av Olle Hov

Aladdin Scene er konsertscene med et bredt spekter av sjangere. Det kan være alt fra rock og punk til jazz, men her vil dere finne noe for de fleste, uavhengig av aldersgruppe eller musikksmak. Programmet fylles stadig opp, så følg med på deres kommende arrangementer

 

Opera på by’n

Med denne konsertserien møter Opera Østfold publikum der de er, og inviterer dem med på en stemningsfull kveld på byen. Opera på by´n har en avslappet atmosfære der profesjonelle sangere deler gode historier, minner og gir publikum kulturrike opplevelser. Her lover Opera Østfold konserter med musikalske overraskelser. Velkommen til opera på by´n i Halden!

VerdensBro

VerdensBro er en kulturell brobygger i vårt lokalsamfunn, som tilbyr kulturtilbud og arrangementer, helt gratis, gjennom hele året.

For Haldens befolkning har de etablert seg som en organisasjon som skaper trygge og gode arenaer med kultur og kreativitet i fokus. Her kan barn, ungdom og voksne utfolde seg og få gode minner og opplevelser sammen. Og her går alt overskudd tilbake til deres tilbud. VerdensBro binder mennesker sammen og forener generasjoner og kulturer. Denne verdensboren er trygg å gå på, formet av tillit og omtanke og laget av kreativitet.

Les mer om deres prosjekter

 

Fredriksten Festning

Fredriksten festning – En levende historie i over 350 år – fra landets viktigste forsvarsbygg til en av landets mest spektakulære kulturarenaer.

Fra å være Norges viktigste forsvarsverk, er Fredriksten i dag et yndet turområde og en internasjonal arrangementsarena. Her tilbys blant annet hotellovernatting på plassen til den tidligere kaserna, og bespisning i den gamle kommandantboligen. Arrangementer som Allsang på Grensen, Ladies Tour of Norway, Bilsport Classic Grensetreffet, Grenserittet og Opera på Fredriksten går av stabelen på samme områder som har vært brukt til drill, eksersis og avstraffelse.

 

Halden Bibliotek

Halden Bibliotek ligger i «Skofabrikken» midt i sentrum av byen og bare en liten rusletur fra Busterudparken. Utover det ordinære lånetilbudet dukker det også opp utstillinger og andre arrangementer.

Faste arrangementer:

Mandager kl. 18-21: Slektsforskningskveld med Halden Slektsforskerforening – Mikroklubben. Starter opp 9. januar.

Torsdager kl. 17-19: Makerspace for unge (4.-7. klasse). Starter opp 19. januar.

Halden litteraturforening arrangerer forfatterbesøk for voksne enkelte torsdager kl. 19 og for barn enkelte søndager kl. 13. Dette programmet annonseres snart.